My little space

Každý může mít doma svůj malý vesmír :-) / Anyone can have own small space at home ;-)

Rocks in the rocks!

Hello guys, I am really happy to win the DJI photography contest "What is in your bag?". The first prize - Phantom 3 Advanced! This is what I did with the Phantom immediately after unboxing. I am pretty sure you will enjoy as I did! :-) 

******************************

Mezinárodní fotografické soutěže mám moc rád, protože umožňují poměřit síly s "konkurenty" z celého světa. Na rozdíl od těch českých se porota ani účastníci zpravidla neznají a je tak i vyšší šance na to, že vítězné fotky budou přeci jen trochu víc odrážet příběh, který vyprávějí, než jméno jejich autora. Není tomu tak samozřejmě vždy, ale o něco lepší to ve světě určitě je. Naopak bývá ale hodně vysoká konkurence a účast v takové soutěži často stojí dost času i peněz, které raději utrácím za jiné věci... A tak se jich účastním jen tehdy, když cítím, že mám nápad, anebo alespoň větší šanci na bednu, tj. jednou či dvakrát do roka... Když před nějakým měsícem vypsala největší světová firma na drony DJI soutěž "What is in your bag?" (Co máš v baťohu?), neváhal jsem. Udělal jsem fotku sama sebe obklopeného technikou, kterou s sebou obvykle nosím. A výsledek? No jo, bedna! A hned první flek! Novej dron je doma a já ho hned musel provětrat na obloze, to je jasný. Koukněte, jaký máme v Českém ráji krásný skály, je to myslím celkem kochačka :-)

EPIC SELFIE!

Jak na pořádný epic selfie...? Dost bylo nakroucených nanynek před zrcadlem, selfie-tyček na Václaváku a šampónu v koupelně. Udělat v dnešní době originální selfie je prostě kumšt a tohle je můj způsob, jak s tím naložit. Pusťte si nahlas muziku a vydržte do konce, jinak to nemá smysl. Zaujalo? ;-) 
*******************
Internet is full of dump selfies captured in front of the mirror. The time has arrived to change it! This is my why how to cope with that, as it is recently harder and harder to take a really original selfie. Switch the sound on and stand to the end. Enjoy! 

Aruuuuuuu

Dnes je tomu přesně rok, co jsem utopil svůj luxusní dron v ugandském Nilu. Výročí je o to kurióznější, že včera večer jsem pro závadu řídící elektroniky rozštípal jeho nástupce. Poučení - již nikdy nelítat v tento den! :-) 

------------------------

So guys, this story is exactly one year old! What a crazy situation, as I crashed the second drone yesterday , exactly one year after! :-) 

České Švýcarsko, krajina tajemství

Co je tajemného na krajině Českého Švýcarska? Prakticky vše - východy a západy slunce hrající všemi barvami mezi stromy, hluboké rokle pískovcových skal, ale i nespoutaný tok řek Kamenice a Křinice. Krajina však své tajemství ráda vypráví - stačí si sednout na dobré místo a naslouchat.

------------------------

 I finished a work on my timelapse project - Bohemian Switzerland. In four and half minutes you can see more than three years of my work. Sit down and enjoy!