Všechno, co jste kdy chtěli vědět o vědě (ale báli jste se zeptat)! Asi tak bychom mohli pojmenovat akci, která se chystá a to už tuhle sobotu!

O co jde? Mno. To se má tak. Letos bude už potřetí v Praze na Gutovce probíhat „vědecko-zábavní festival pro rodiny s dětmi“, tj. Science Festival na Desítce - https://sciencefestival.cz - organizuje to moje kamarádka a bývalá šéfka Saša. A já ji blbec kývnul na vytvoření hodinového programu na pódiu. A minulej tejden jsem tak nějak zjistil, že to je sice podium, ale že je to venku, bez projektoru a pro rodiny s dětma. Tutoriál na vytváření zviřátek z balónků jsem zavrhl, maňáskové divadlo nemám. Moje standupy jsou de facto strašně trapný, kór když mám čas 13:30 až 14:30, kdy se nedá očekávat, že budou lidi už pod vlivem. Co s tím? V posledním tempu před utonutím v poháru trapných nápadů jsem se chytil stébla a oslovil jednoho z nejlepších lidí, co znám - prof. imunologie Honzu Černýho. Protože si moc dobře pamatuju, jak holky vzdychaly při jeho přednáškách o biologii buňky, zatímco my kluci řešili, jak mu vystřelit kšandy. Honza, když mluví, tak je člověku vždycky líto, že to nemůže trvat dýl. A o čem budeme mluvit? Mno, nápad jsme vymysleli včera, takže máme pro Vás pro všechny improvizační vědecký punk! Ptejte se na co chcete! Já budu jen takový ďáblův advokát a moderátor, prostředník mezi Vámi a Honzou. Věřím, že to nakonec bude strašně zajímavý, protože i když se nebude ptát nikdo, já mám otázek desítky! Pro představu, jak to vypadá, když Honza přednáší, koukněte třeba, jak povídal o nesmrtelnosti pro filosofy: https://youtu.be/WLdGhFWSxJI?si=kl_FZev0tHbKO7WC Těšíme se na Vás, celodenní program je zadara! :-) Honza je mj. propagátor bosého běhu, otužování a mnoha životních alternativ, které byste u tak vysoce postaveného vědce nečekali. Ale pozor! Nebude to žádné ezohřiště! :-)


PS.: a kdybyste to měli do Prahy daleko, ještě v sobotu večer můžete zajít na mojí přednášku o bajkerských extrémech na Bukové hoře v Orlických horách: https://www.skibukovka.cz/cz/overland-adventure-fest-2-3-9-na-bukovce bude tam celovíkendový program a budeme drandit na nových trailech :-)