POZVÁNKA NA VÝSTAVY :-)

INTERNET vs. TISK. Tohle dilema alespoň jednou za život řeší každý fotograf. Já jsem přitom asi před deseti lety došel k závěru, že už vystavovat nechci. Měl jsem tehdy za sebou přes padesát výstav a už jsem cítil, že to je to proti prezentaci tvorby online tvrdý nepoměr v časové náročnosti či nákladech. Ale pak jsem poznal Marka a jeho vášeň pro tisk. Poznal jsem, že když Vám pomůže profesionál, dá to fotkám úplně jiný rozměr. Spolu s Markem jsme tak tiskli moje největší výstavy v životě, máme za sebou za ty roky deset autorských kalendářů, dvě emise vlastních poštovních známek a teď už je vytištěná i naše třetí společná kniha. Za celý život jsem to nevytiskl tolik, jako za letošní podzim a ani ve snu by mě nenapadlo, že budu mít v jeden moment rovnou tři autorské výstavy najednou. Když jsem včera tu poslední venkovní instaloval s přáteli ve svém rodném městě a viděl ony obří formáty na živo, stejně jako zaujaté tváře kolemjdoucích lidí, kteří se ve shonu svých dní na chvilku zastavili, udělalo mi to velkou radost. Moc rád bych Vás tak na všechny tři výstavy teď pozval - všechny můžete vidět za mou oblíbenou cenu, tedy zdarma :-) A co Vy? Máte taky rádi vůni papíru a fotku v ruce? Nebo Vám to stačí na telefonu?

PRAHA -  Löwitův anebo Velký mlýn na Praze Libni, výstava „Lezu!“ v nádherném prostředí nově zrekonstruovaného mlýna. Výstava je k vidění každý den až do konce listopadu, zítra od 18 hodin proběhne na místě moje kratičká přednáška. Akce je volně přístupná veřejnosti.

https://www.velkymlyn.cz/kalendar-akci/

PARDUBICE - Hěha Himálaje I. je od včerejška volně přístupná na Třídě Míru, předchozí týden byla k vidění na náměstí v Jihlavě. Výstava je součástí pardubického cestovatelského festivalu, pro který mi bude ctí přednášet tradičně jako poslední řečník programu, tj. v neděli od 20 hodin.

https://www.cestovatelskyfestival.cz/pardubice-2023

HOLICE - Hěha Himálaje II. je od soboty k vidění v Galerii Kulturního domu v Holicích. Bude zde po celý listopad, ale nejlepší příležitost je samozřejmě v době křtu stejnojmenné knihy na Sv. Martina s autorským výkladem :-)

Křest knihy:

https://bwtbooks.cz/udalost/2-krest-knihy-petr-jan-juracka-neha-himalaje