V zajetí města...

Všechno to začalo špatnou náladou. Rozčarováním z nepochopitelného zákazu, z bezmoci proti mocným. Dříve, než jsem se pokusil o sepsání všech těch negativních věcí, jsem si uvědomil, že remcání, stěžování si, ba ani nadávání ničemu nepomůže. Všude kolem nás je totiž tolik negativních příspěvků a nálad, že žádná další tohle nezmění. Jediné, čím lze proti negativním věcem bojovat, jsou věci pozitivní. Proti zlým jen to dobré! Pokusil jsem se tak ze zákazu opuštění katastru mých rodných Pardubic vykřesat alespoň trochu zábavné outdoorové dobrodružství, které třeba někomu zvedne náladu už jen tím, jak je to celý de facto praštěný. Pojďme společně ty jedy internetu naředit něčím zdravějším! :-) 

Video z rubriky Petrova divočina běželo na TV Nova v pořadu Víkend dne 16. března 2021.

Přestože se hlavní natáčení odehrálo opravdu v jednom dni tak, jak to ve videu vypadá, natáčecích dnů bylo ve skutečnosti více. Kromě lokačních a předtáčecích dnů před akcí pak následovaly dny dotáčkové, s časosběry a některými dronovými záběry. Celá tahle sranda mě ale ooopravdu bavila :-)

Shodou okolností zrovna minulý týden běžela na Nově ještě jedna divočina, její téma však bylo o dost vážnější - exkurze do podzemní laboratoře pro studium uložení radioaktivního odpadu. Podíval jsem se do nejhlubšího místa České republiky, kam lze vstoupit (-1200m) :-) No, byl to zas úlet :-) Reportáž jsme točili už v roce 2019 a bylo docela náročné ji dotáhnout do konce. Věřím ale, že to za to stálo! :-)